Daphne Broekhuis (links) vertrekt net als Alterno-ploeggenote Froukje Hoenderboom naar Set-Up'65 in Ootmarsum.
Volledig scherm
Daphne Broekhuis (links) vertrekt net als Alterno-ploeggenote Froukje Hoenderboom naar Set-Up'65 in Ootmarsum. © Wout van Zoeren

Alterno-duo kiest avontuur in Twente

volleybalNu de degradatie van Alterno uit de eredivisie een feit is, wordt de Apeldoornse volleybalclub ook geconfronteerd met de eerste speelsters die hun heil elders zoeken. Daphne Broekhuis en Froukje Hoenderboom hebben voor komend seizoen onderdak gevonden bij Set-Up’65 in Ootmarsum. Ze blijven daarmee in de eredivisie spelen.

Spelverdeelster Broekhuis (18) doorliep bij Alterno de jeugdteams en maakte in de zomer van 2018 de stap naar de hoofdmacht. Passer-loper Hoenderboom (20) kwam enkele seizoenen geleden van derdedivisionist Longa’59 uit Lichtenvoorde naar Apeldoorn en speelde bij Alterno eerst met het tweede team in de topdivisie. Net als Broekhuis maakte ook zij een kleine twee jaar geleden de stap naar het eerste.

Alterno heeft zelf nog geen nieuwe speelsters aangetrokken voor komend seizoen, als het uitkomt in de topdivisie. Met de van Regio Zwolle overkomende Wilfried Groothuis heeft het al wel een hoofdtrainer in huis.