Volledig scherm
© ANP

Alterno nipt onderuit op spannende volleybalavond

Het is de volleybalvrouwen van Alterno niet gelukt om directe concurrent Zwolle van zich af te schudden. Het werd zaterdag 2-3 in de Alternohal.

De verschillen waren klein en het resultaat had ook zomaar andersom kunnen zijn. Zwolle pakte de eerste set met 23-25, waarna Alterno met 25-21 terugsloeg. De derde set ging weer met 22-25 naar de Zwolse vrouwen, waar oud Alterno-coach Wilfried Groothuis tegenwoordig aan het roer staat.

Alterno, overigens zonder de geblesseerde Romy Hietbrink, leek in de vierde doorgang dood en begraven op 18-22, maar perste er een slotoffensief uit en won die set toch met 25-23. Op de service van Iris Scholten begonnen de Apeldoornsen meteen met vier punten aan de beslissende vijfde set. Daarna ging het mis; Zwolle pakte met 10-15 de set en daarmee de winst.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!