Volledig scherm
Denise Nekeman mag met Boston STH weer starten in de wereldbeker. © Wilbert Bijzitter

Amazone Nekeman mag starten in wereldbeker Stuttgart

DRESSUURNa haar succesvolle optreden op het wereldbekertoernooi in het Deense Herning vorige maand is de Hasseltse dressuuramazone Denise Nekeman door bondscoach Alex van Silfhout aangewezen voor het toernooi van Stuttgart.

In Herning plaatste Nekeman zich met haar hengst Boston STH voor het eerst in haar carrière voor de kür op muziek (negende), na een negende plaats in de Grand-Prix. In zowel de kür als de GP reed de combinatie een persoonlijk record, wat ook direct een A-kader score opleverde (72.130 procent). Nekeman moet nog twee A-kader scores van minimaal 72 procent rijden om te promoveren naar de hoogste selectie. In dat geval komt ze sneller in aanmerking voor de grootste internationale wedstrijden.

Omdat Nekeman in Herning in de kür punten greep voor de wereldbeker heeft ze theoretisch een grotere kans op een plaats in de WB-finale in Las Vegas in april. De kans dat ze zich daadwerkelijk in de top van de West Europese League nestelt is gezien de hevige concurrentie echter klein, Nekeman staat nu op plaats 43.