Amazone Denise Nekeman mag met Boston STH starten in een wereldbekerwedstrijd.
Volledig scherm
Amazone Denise Nekeman mag met Boston STH starten in een wereldbekerwedstrijd. © Wilbert Bijzitter

Amazones Cornelissen en Nekeman naar WB Herning

PAARDENSPORTDe dressuuramazones Adelinde Cornelissen en Denise Nekeman zijn door bondscoach Alex van Silfhout geselecteerd voor de wereldbekerwedstrijd, volgende week in het Deense Herning. Het is de opening van het seizoen in West-Europa.

Voor Nekeman uit Hasselt wordt het haar tweede WB-optreden, na haar debuut in Den Bosch afgelopen seizoen in haar eerste volledige jaar bij de senioren. Dat was een zeer succesvol jaar, waarin ze met de hengst Boston STH meteen doorstootte naar het B-kader. Zodoende hoopt de amazone naast Herning nog meer wereldbekerwedstrijden te mogen rijden, dat verhoogt de kans op een plek in het A-kader. Naast de Nijkerkse Cornelissen (Zephyr) en Patrick van der Meer (Chinook) is ook haar trainer Hans-Peter Minderhoud (Zanardi) door de bondscoach geselecteerd.

Doel voor Cornelissen en Nekeman is een plaats in de finale van de wereldbeker, aan het einde van het indoorseizoen in Las Vegas (VSt). Om punten te vergaren moet ze zich elke wedstrijd plaatsen voor de kür op muziek, de Grand-Prix dient als kwalificatie.