Volledig scherm
Andrea Deelstra haalde de spelen van Rio (2016), ze wil zich in Tokio plaatsen voor de volgende Olympische Spelen. © ANP/Olaf Kraak

Andrea Deelstra gaat voor limietpoging naar Tokio

ATLETIEKMarathonloopster Andrea Deelstra heeft inmiddels haar plan B in haar hoofd. Ze gaat op zondag 1 maart 2020 in Tokio een tweede poging doen om de limiet voor de Olympische Spelen (2.28.30) te lopen. ,,Die marathon is voor mij om meerdere redenen de beste optie. Mijn management is nu druk bezig het startnummer in orde te maken.”

Na haar mislukte limietpoging, een maand geleden in Berlijn, is de marathon van Tokio om meerdere redenen ideaal voor Deelstra. ,,Het is een major marathon. Dat betekent dat ik naast de tijdslimiet ook de mogelijkheid heb om me via een top 8-notering te plaatsen. Gezien de tijden die in de voorgaande jaren gelopen zijn is het een reëel plan om daar te voldoen aan de voorwaarden.”

Hiermee breekt Deelstra (34) wel met haar voorkeur voor najaarsmarathons. ,,Ik kies ook voor Tokio omdat ik verwacht daar minder last te hebben van mijn hooikoorts. Het is daar begin maart nog niet volop voorjaar, wat mij kan helpen.”

Financieel is deelname in Tokio wel een uitdaging. Onlangs heeft Deelstra haar huis te koop gezet om genoeg financiële ruimte te creëren. ,,Het huis is inmiddels verkocht. Dat is een mooi meevaller dat dat zo snel ging.”

Op zaterdag 23 november organiseert de Apeldoornse nog een fandag op de atletiekbaan in Apeldoorn. Hier zal ze meer vertellen over de weg naar Tokio en kunnen geïnteresseerden meer te weten komen over Andrea Deelstra.