Volledig scherm
Annet Pit heeft de districtstitel in de tas. © Dick Soepenberg

Annet Pit fietst in Hellendoorn naar districtstitel

Annet Pit is maandag in Hellendoorn kampioene geworden van district Oost. De renster uit Zwolle reed in de slotronde samen met haar Adelaar-ploeggenote Winanda Spoor (Apeldoorn) weg uit een eerste groep en bleef haar voor in de sprint. Tessa Paardekoper uit Groenlo maakte het succes compleet voor de Adelaar Ladies door het brons op te eisen.

Pit (26) maakte zaterdag al indruk met een negende plaats in de Omloop van de IJsseldelta, waar ze als clubrenster overeind bleef tussen de wielerprofs. ,,Eigenlijk ben ik daar nog trotser op dan op deze districtstitel. Ik had vooraf niet durven dromen dat ik bij de eerste tien kon eindigen in deze wedstrijd, ook al wist ik dat het met de vorm wel goed was en kende ik de omgeving op mijn duimpje. Ik heb alles gegeven om die mooie klassering in de wacht te slepen. Maar ik moet zeggen dat ik die inspanning vandaag nog wel in de benen voelde.”

Pit ging vroeg in de wedstrijd al een ronde in de aanval, maar hield daarna de benen stil. ,,Een tweede zware inspanning in drie dagen tijd trok ik niet. Bovendien stond er niet genoeg wind om er een echte koers van te maken. Winanda en ik hadden beiden in dezelfde ronde hetzelfde punt in gedachten om weg te rijden. Zo waren we vertrokken en konden we het onderling uitmaken.’’

Micky Nijkamp uit Zwolle werd tweede bij de junior-vrouwen. Willemijn Prins uit Zwolle won de wedstrijd bij de nieuwelingen.