Volledig scherm
Annet Pit richt zich in het aanstaande wielerjaar vooral op kleinere koersen, criteriums. © Dick Soepenberg

Annet Pit start niet in klassiekers namens De Adelaar

WIELRENNENAnnet Pit is in 2020 niet meer inzetbaar in de klassiekers voor de vrouwenformatie van wielervereniging De Adelaar. Het besluit van de Zwolse om alleen nog criteriums te rijden zal zijn weerslag hebben op de prestaties van de ploeg van Fred Buitenhuis en Richard Baars.

Pit was de afgelopen jaren steevast goed voor meerdere zeges. Ze won in 2019 een etappe in het wielerweekend van Roden en het finaleweekeinde in Noord-Holland. Het jaar daarvoor was Pit goed voor de winst in Ulestraten.

Pit combineerde de wielersport in de afgelopen jaren met een fulltime baan in de gezondheidszorg. ,,Klassiekers kosten erg veel tijd en ik wil ook graag nog vrije tijd over hebben om andere dingen te doen. Fietsen blijf ik zeker doen, ik vind het een prachtige sport”, laat ze desgevraagd weten. Ook twee andere ervaren krachten – Winanda Spoor uit Apeldoorn en Judith Bloem uit Vaasen – zullen minder vaak actief zijn in de klassiekers, bijvoorbeeld die van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. Bloem doet dat in verband met een blessure.

De genoemde rensters zullen namens De Adelaar wel starten in criteriums. De ploeg bestaat verder uit Cornelie Smorenborg, Willemiek Meinders, Michelle de Graaf, Tessa Paardekooper, Iris van de Klok, Eline van de Pol en Jolanda van de Ende. Ook zal voormalig Europees kampioene veldrijden Annemarie Worst weer een wegprogramma rijden bij De Adelaar. Nieuwkomers zijn Maaike de Heij, Wendy Mulder, Maud Adriaansen en Sigrid van der Schaar.