Het podium na het districtskampioenschap in Hellendoorn.
Volledig scherm
Het podium na het districtskampioenschap in Hellendoorn. © Roy Schriemer

Arne Peters verovert districtstitel in Hellendoorn

Arne Peters is maandag in Hellendoorn kampioen van district Oost geworden. De renner uit Apeldoorn was in de sprint van drie leiders de snelste. Wiebe Scholten uit Dieren werd tweede, voor Robin Löwik uit Vriezenveen.

Peters (23), die vorige maand overstapte van De Adelaar naar Alecto, meldde zich al vroeg in de wedstrijd in een kopgroep van twaalf. ,,Ik wist dat ik daar bij moest zijn. Er waren hier enkele sterke teams en als die de goede mannen mee hebben zitten, dan wordt er achter niet meer gereden. Zo gebeurde het ook, maar ik zat op de goede plek. In de finale reed ik nog wat samen met mijn oud-ploegmakkers van De Adelaar. Zij zouden eventueel kunnen sprinten en ik zou reageren. Toen in de finale Scholten en Löwik wegreden, wist ik dat ik niet mocht twijfelen en sprong er naar toe. Ik maakt er een lange sprint van en was even bang dat ik misschien te vroeg was aangegaan. Maar ik hield het toch vol na een zware wedstrijd, met de Profronde van Noord-Holland in de benen.”

De kersverse winnaar van de districtstitel won eerder dit seizoen al een criterium in Beilen en de Wim Hendriks Trofee. ,,Dit is misschien niet de hoogst aangeschreven zege, maar winnen geeft altijd voldoening. Zeker na een lastige koers.”

Max Kroonen uit Diepenveen won – een kleine week na zijn zege in de Parel van de Veluwe – de wedstrijd bij de beloften.