Volledig scherm
Sipke Hulshoff (l) en Arne Slot trekken de komende periode de kar bij Cambuur. © pro shots

Arne Slot blijft voorlopig trainer van Cambuur

LEEUWARDEN/ ZWOLLE - Arne Slot uit Zwolle blijft voorlopig als hoofdtrainer voor de groep staan bij Cambuur, samen met collega Sipke Hulshoff. Dat meldt de eerstedivisionist op de clubsite. De club neemt alle tijd voor het vinden van een opvolger van de zaterdag ontslagen Rob Maas.

Gisteren zijn er gesprekken geweest tussen Cambuur en het duo Hulshoff/Slot, meldt de club in een verklaring. Zij gaan de komende periode de taken verdelen met assistent-trainer Jan Bruin en keeperstrainer René Ponk. Hulshoff, net als Slot assistent onder Maas, is in het bezit van het hoogste trainersdiploma. Slot, oud PEC Zwolle-speler, is sinds 2014 assistent trainer.

Tegenvallend
Maas werd na een serie tegenvallende resultaten op straat gezet. Technisch directeur Henry van der Vegt, verantwoordelijk voor de komst van Maas, trok daarna ook zijn conclusies.
Cambuur degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie. Een niveau lager staat de club op een zwaar teleurstellende 14de plaats.


Video: Toelichting directeur Ard de Graaf over trainerschap SC Cambuur VIDEO: Toelichting directeur Ard de Graaf over trainerschap SC Cambuur www.omroepleo.nl