De nieuwe coach Adri Kok wacht met ASVD nog op de eerste punten in de overgangsklasse.
Volledig scherm
De nieuwe coach Adri Kok wacht met ASVD nog op de eerste punten in de overgangsklasse. © Foto Freddy Schinkel

ASVD komt veel te laat op gang, KIOS verslaat Juventa

KORFBALSparta Zwolle is zijn koppositie in de overgangsklasse A kwijt. De Zwollenaren verloren met 21-15 van NKC’51. Voor ASVD zijn de problemen groter geworden. Na een dramatische start tegen DOS Kampen blijven de Drontenaren op de nul staan, 21-24.

In de overgangsklasse A begon Sparta in Nijverdal nog goed tegen NKC’51. Na tien minuten, op een 2-5 voorsprong, ging sterkhouder Pim Steenbergen door zijn enkel. Zonder zijn verdedigende en reboundende troef zakte Sparta ver weg. NKC’51 had bij rust al een enorm gat te pakken (13-6). Daarna mochten verschillende mannen het proberen, maar echt dichtbij kwam Sparta niet meer. De ploeg van Henco Pullen heeft de koppositie afgestaan aan Drachten.

In de overgangsklasse B was het voor ASVD een dag van buigen of barsten. Bij een overwinning op buurman DOS Kampen zou er immers weer wat licht gloren aan het eind van een tunnel van zes opeenvolgende nederlagen. ASVD startte echter verstijfd van de spanning. Bij DOS Kampen lukte daarentegen bijna alles, 2-11. Na een ruststand van 8-15 kroop ASVD toch langzaam dichterbij. ,,Van negen doelpunten achter naar twee achter. Dat was best sterk, maar zij konden toen Linda van Keulen inbrengen en dat stokte onze opmars. Maar wij verliezen de wedstrijd natuurlijk in de eerste helft”, zag Adri Kok. ,,Het is allemaal op dit moment te licht en niet stabiel genoeg.”

KIOS verschalkte in de eerste klasse A Juventa met 16-21. Toch heeft Christian Lucas de perfecte wedstrijd dit seizoen nog niet gezien. ,,Het was verre van een simpele wedstrijd. We houden Juventa gewoon veel te lang in de wedstrijd. We moeten doordrukken als we er vier of zes treffers voorstaan, maar dat deden we niet.”

Overgangsklasse A: NKC’51-Sparta 21-15 (13-6). Topscorer Sparta: Kaj Raterman 5.
Overgangsklasse B: Wit-Blauw-Tweemaal Zes 18-15 (9-6). Topscorer Wit-Blauw: Jordy Last 6.
ASVD-DOS Kampen 21-24 (8-15). Topscorers ASVD: Rodee Voortman 6. Topscorer DOS Kampen: Matthijs Bastiaan 7.
Eerste klasse A: Juventa-KIOS 16-21 (8-12). Topscorer Juventa: Richard Tempelman 4. Topscorer KIOS: Janita Zantinge 3, Patrick Roelevink 3, Ramon Karsten 3.
Tweede klasse B: Rood-Wit-DWA 27-15 (16-8). Topscorer Rood-Wit: Nikay van Keulen 6, Pepijn Smit 6.
Tweede klasse D: Exakwa-EKVA 23-10.
Luno-Regio’72 11-16 (7-9). Topscorer Regio’72: Ricardo Hulleman 5.
Tweede klasse E: DTG-Elburg 23-13 (5-7). Topscorers Elburg: Jordy Immeker 3, Etiënne uit de Fles 3, Emile van der Linden 3.
HHV-Emmeloord 24-17 (13-7). Topscorer Emmeloord: Remco Venema 4.