Volledig scherm
Het NK atletiek - met op de foto Lars Woudenberg wordt in de zomer van 2022 gehouden in het Apeldoornse Orderbos. © Kevin Hagens

AV'34 organiseert NK atletiek 2022 in het Orderbos

ATLETIEKAV'34 mag in de zomer van 2022 het Nederlands kampioenschap atletiek organiseren. Dat heeft atletiekunie KNAU maandag bekendgemaakt.

Projectleider Stefan Beerepoot van het NK atletiek stelt dat AV'34 en Sprint Breda - de organisator in 2021 - met hun toewijzing worden beloond voor het sterke bid. ,,We verkeerden met deze twee gelouterde en ervaren clubs in een luxe positie.’’

Bij wethouder Nathan Stukker is de vlag in top gegaan na het bericht van de KNAU. ,,Op de atletiekbaan in het Orderbos, omgeven door het groen van de prachtige Veluwe, is het een unieke ervaring voor heel veel atleten. En een unieke kans om Nederland te laten zien dat atletiek in het Apeldoornse DNA zit. Ik voel me, als wethouder Sport, vereerd dat de Atletiekunie Apeldoorn heeft gekozen om gastgemeente te zijn van dit fantastische evenement.”

Apeldoorn heeft als atletiekstad een rijke historie. Bij het laatste NK Outdoor in de stad - twintig jaar geleden - stonden onder meer Karin Ruckstuhl (hinkstapsprong), Troy Douglas (100 meter) en Gert-Jan Liefers (1500 meter) op de hoogste trede van het podium. In februari 2020 wordt in Omnisport opnieuw gedurende drie weken het NK Indoor atletiek gehouden.