Bjorn Klein Brinke (blauw) keerde zaterdagavond met BVC’73 terug op het oude nest, maar verloor met de Barchemse ploeg van Avior.
Volledig scherm
Bjorn Klein Brinke (blauw) keerde zaterdagavond met BVC’73 terug op het oude nest, maar verloor met de Barchemse ploeg van Avior. © FOTO HISSINK

Avior steviger in top vijf ondanks matige vertoning tegen BVC’73

volleybalOnder leiding van het nieuwe trainersduo Jeroen Jansen en Ron Sparreboom draaien de volleyballers van Avior ondanks een stevige verjongingskuur in de tweede divisie B verrassend mee in de top vijf. Door de zege op het Barchemse BVC’73 (3-1) zaterdagavond nestelde de degradant zich nog steviger in de subtop, al hield het spel aan beide kanten verre van over.

Opvallend was hoe weinig ballen er geblokt werden bij beide ploegen, en hoe vaak noodgedwongen de bal zacht over het net werd gespeeld zonder aanvalskracht. ,,Het niveau wisselt nog te veel in de wedstrijd. Met name serverend en blokkerend valt er nog heel veel winst te behalen. De techniek om te blokkeren is lastig, daar moet je heel veel op trainen om het beter te krijgen”, aldus Sparreboom, die ondanks het matige spel wel blij was met de punten. ,,Dit was een heel belangrijke wedstrijd, als we in de top vijf mee blijven draaien doen we het goed.”

Terug op oude nest

De degradatie van afgelopen seizoen uit de eerste divisie, leidde tot het vertrek van onder meer diagonaal Wytse Post en Libero Bjorn Klein Brinke. Zij verkasten naar de tegenstander, en keerden dus voor even terug op het oude nest. De twee maakten nog in de tweede set nog gelijk met de laagvlieger, maar dat was ook meteen de beste set van de wedstrijd. 

,,We krijgen te vaak een flinke serie punten tegen. Het is vooral een mentale kwestie”, aldus Klein Brinke. Hoewel het al de vijfde keer was dat laagvlieger BVC met 3-1 ten onder ging, was Klein Brinke ook positief. ,,Vorig jaar hadden we er echt geen zin meer in, omdat we alles verloren. Het is fijn dat volleybal nu weer leuk vinden.”