Volledig scherm
Paul de Kuyper en Esmee van den Beld van BC IJsselstad wonnen hun gemengd dubbel. © Bauke Boersma

Badmintonners van IJsselstad komen net tekort

DEVENTER - In de thuiswedstrijd tegen Flits 2 uit Wierden moesten de badmintonners van BC IJsselstad zaterdag een kleine nederlaag incasseren: 3-5. Leonie Koekoek en Paul de Kuyper wonnen allebei hun enkelpartij. De Kuyper pakte samen met Esmee van den Beld het derde punt voor de Deventenaren door het gemengd dubbel te winnen.

In Sporthal De Kroon keek BC IJsselstad al gauw tegen een ongelukkige achterstand aan. Het mannendubbel werd in drie games nipt verloren en het vrouwendubbel was eveneens spannend. De gasten uit Wierden trokken met tweemaal 21-19 aan het langste eind.

Koekoek en De Kuyper deden wat terug door allebei hun enkelpartij binnen te slepen. De twee andere singles gingen verloren, waardoor bij het ingaan van de laatste twee partijen een gelijkspel het hoogst haalbare was voor de Deventenaren.

Dat kwam er niet. Beide gemengd dubbels werden pas na drie games beslist. Esmee van den Beld en Paul de Kuyper scoorden het derde punt voor IJsselstad, de andere mix ging naar Flits.

BC IJsselstad bivakkeert in de middenmoot van de vierde divisie. Over twee weken komt hekkensluiter Drachten 2 op bezoek.