Volledig scherm
Manon Bakker sloot het EK veldrijden af met een knappe vijfde plaats. © BSR Agency

Bakker en Nomden bij beste tien in EK veldrijden

VELDRIJDENBij het Europees kampioenschap veldrijden in Silvelle hebben Manon Bakker uit Swifterbant en Isa Nomden uit Hattem een top 10-klassering weten te behalen. 

Bakker eindigde op een vijfde plek bij de vrouwen-23, waar Ceylin del Carmen Alvarado de Europese titel greep. De Swifterbantse reed een wedstrijd lang op de vijfde stek rond, kreeg wereldkampioene Inge van der Heijden nog in zicht, maar zag de Brabantse nog net vierde worden in de modder.

Bakker nam zichzelf na afloop kwalijk dat ze met de verkeerde banden was gestart. ,,In de laatste ronde had ik een grover profiel en dat was veruit mijn sterkste ronde. Terwijl je normaal gesproken langzamer gaat rijden. Stom van me dat ik daar niet mee gestart was. Ik kwam voor het podium en had er ook vertrouwen in dat het kon. Ik ben teleurgesteld over de uitslag, maar niet over de vorm. Er komen nog genoeg andere mooie wedstrijden om me te laten zien.”

Nomden debuteerde in het oranje en deed dat niet onverdienstelijk. De Hattemse werd achtste in de nieuwe categorie junior-vrouwen en was daarmee één van de betere eerstejaars rensters in deze categorie. Ook hier won een Nederlandse, Nomdens ploeggenote Puck Pieterse. ,,Ik ben heel tevreden met mijn achtste plek. Ik vond het een zwaar parcours, maar heb er ook wel van genoten. Ik weet niet of het echt de perfecte ronde voor mij is, maar ik kon er goed uit de voeten. Net voor het ingaan van de derde en laatste ronde reed ik nog lek.”