Annemarie Worst (l) en Ceylin del Carmen Alvarado rijden - als het weer is toegestaan - straks in dezelfde wegformatie.
Volledig scherm
Annemarie Worst (l) en Ceylin del Carmen Alvarado rijden - als het weer is toegestaan - straks in dezelfde wegformatie. © BSR Agency

Bakker en Worst fietsen op de weg in hetzelfde shirt

WIELRENNENAnnemarie Worst en Manon Bakker zijn de komende maanden op de weg ploeggenotes op de weg bij Ciclismo Mundial. Ook wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado (Rotterdam) en Europees kampioene Yara Kastelijn (Neerkant) maken deel uit van deze formatie.

Er was al bekend dat de broers Roodhooft, de managers van alle teams van deze rensters, wilden starten met een wegploeg. Nu staat deze ook ingeschreven bij de internationale wielerunie UCI. 

 In het veld zijn Kastelijn en Worst (777) vaak concurrentes van Alvarado (Alpecin) en Bakker (Creafin-Fristads). Ook de Belgische meervoudig wereldkampioene Sanne Cant en haar landgenotes Kiona Crabbé, Jinse Peeters, Loes Sels en Karen Verhestraten maken deel uit van deze ploeg. Camiel van den Bergh staat als ploegleider te boek. Uiteraard kunnen ook deze rensters voorlopig niet koersen vanwege de restricties ter inperking van het coronavirus.

Bakker (Swifterbant) en Worst (Nunspeet) waren enkele jaren geleden al ploeggenotes in de Giant-formatie van Jan Weevers (Zelhem). Vorig wegseizoen kwam Worst uit voor het Adelaar Ladies Team. Bakker reed bij Experza, de ploeg waar ze afgelopen winter na een conflict moest vertrekken.