Jozo Rados in duel tegen Donar. De Oostenrijkse center van Landstede Hammers raakt langzaam maar zeker op wedstrijdgewicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Jozo Rados in duel tegen Donar. De Oostenrijkse center van Landstede Hammers raakt langzaam maar zeker op wedstrijdgewicht. © BSR Agency

Basketballer Jozo Rados: de beer met vriendelijke uitstraling

Jozo Rados (26) is de nieuwe center van Landstede Hammers uit Zwolle. Deze beer uit Oostenrijk gaat de landskampioen nog veel plezier bezorgen. ,,Ik wil niet arrogant overkomen, maar ik zit pas op vijftig procent van mijn kunnen.”

Dat moet even worden uitgelegd. Hammers is eind januari koortsachtig op zoek naar een vervanger voor de langdurig geblesseerde Kevin Bleeker. Een week of twee en de nodige belletjes later wandelt Jozo Rados het Landstede Sportcentrum binnen. ,,Weet je wat grappig is?”, vertelt Rados vanachter zijn cappuccino. ,,Ik liep hier de zaal binnen en herkende het meteen. Met de Oostenrijkse onder -20 ploeg hebben we hier tien jaar geleden nog gespeeld. Toen was ik al onder de indruk van de hal en alle faciliteiten, dus wel bijzonder dat ik nu terug ben.”