Coach Herman van den Belt is nog niet de vrolijkste, Landstede Hammers heeft in de aanloop naar het seizoen de nodige zorgen.
Volledig scherm
Coach Herman van den Belt is nog niet de vrolijkste, Landstede Hammers heeft in de aanloop naar het seizoen de nodige zorgen. © Pedro Sluiter

Basketballers Landstede Hammers gaan met kleine groep flink onderuit tegen BAL

BASKETBALLandstede Hammers is het nieuwe seizoen begonnen met een fikse nederlaag. De Zwolse basketballers waren dinsdag in een oefenwedstrijd niet opgewassen tegen BAL in Weert (89-63).

 1. Hoogeveen wil bij Kwiek meer dan alleen maar ‘ren-je-rothandbal’ zien
  PREMIUM

  Hoogeveen wil bij Kwiek meer dan alleen maar ‘ren-je-rothandbal’ zien

  Na de met overmacht veroverde titel in de eerste divisie keert Kwiek na drie jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau. Quintus-uit is zaterdag de eerste horde die genomen moet worden. Dat doet de Raalter ploeg met nagenoeg dezelfde selectie als vorig jaar, maar wél met enkele nieuwe talenten en een nieuwe trainer. Drentenaar Lars Hoogeveen mag verder waar Tonio van Rhee vorig jaar stopte. ,,De basis is uitstekend, maar het beste ga je nu nog niet zien.”
 2. Dash verliest openingsronde, maar start met een punt beter dan vorig seizoen

  Dash verliest openings­ron­de, maar start met een punt beter dan vorig seizoen

  Bij Sudosa-Desto was het verder een kansloze missie (1-3). ,,Qua service en passing liep het niet, dus dan kom je niet aan het volleyballen”, constateerde trainer Henk Wahl, die met zijn ploeg voor het tweede jaar op het derde niveau van Nederland speelt. Voor Dash kwam het stopzetten van de competitie vanwege de coronamaatregelen afgelopen seizoen goed uit, daar het met een gedeelde tiende plek in een felle degradatiestrijd was verwikkeld.
 3. De knop moet volledig om bij gebutst KVZ uit Zutphen
  PREMIUM

  De knop moet volledig om bij gebutst KVZ uit Zutphen

  De Zutphense korfbalclub KVZ kreeg de laatste jaren met de aftakeling naar de tweede klasse klap na klap. Daar kwam met twee gemiste promoties in zowel de veld- als de zaalcompetitie afgelopen seizoen nog eens een flinke tik bij bovenop. Aan korfbalicoon en trainer Erik Wolsink de lastige taak om zijn korfballers de knop volledig om te laten zetten. Na de tweede zege van het huidige seizoen op VZK (25-9) staat die knop volgens Wolsink halverwege.