Volledig scherm
Tijdens de cross moeten de deelnemers diverse hindernissen overwinnen. Wim Dennenboom heeft voor Eveneting Bathmen 2016 weer enkele nieuwe gebouwd. FOTO RONALD HISSINK

Bathmen is het toneel van het nationaal kampioenschap eventing

BATHMEN - Bathmen is volgende week – van 28 tot en met 30 oktober - het toneel van het nationaal kampioenschap eventing voor paarden in de klassen M en Z. ,,Het NK voor paarden M en Z zou in juni in Leidschendam/Vlietland worden gehouden, maar werd vanwege slecht weer afgelast”, vertelt organisator en crossbouwer Wim Dennenboom van Rijvereniging Bathmen.

,,Toen hebben wij bij de KNHS aangegeven dit kampioenschap wel te willen organiseren. Dat verzoek werd gehonoreerd. We verwachten voor zowel de deelnemers als voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd.”

Bij eventing rijden deelnemers een dressuurproef, een springparcours en een crosscountry (de cross). de cross in Bathmen gaat door weilanden, over akkers en door het Traasterbos. Deelnemers moeten in de cross diverse soorten hindernissen overwinnen. Dit jaar heeft Denneboom een nieuwe route met veel nieuwe hindernissen gemaakt.

Het evenement begint vrijdag met de dressuur paarden M. Zaterdag staan dressuur en springen voor paarden M en Z op het programma, evenals de cross. Die begint om 10.00 uur met de klasse paarden L, in een open wedstrijd. Daarna volgt het NK paarden M en Z. Zondag is er een open wedstrijd voor de paarden B en pony’s B en L. Beide dagen is het einde van de wedstrijd om ongeveer 16.00 uur.