Volledig scherm
Jolien Sinnema (achter) gaat niet verder met Laura Bloem, de sportieve toekomst van de Meppelse is onzeker. © Orange Pictures/Pim Waslander

Beachvolleybalduo Sinnema-Bloem valt uit elkaar

De beachvolleybalsters Jolien Sinnema en Laura Bloem gaan uit elkaar. Sinnema, uit Meppel, denkt dat het niet mogelijk is voor het duo om de Olympische Spelen van Tokio te bereiken, ze stapt uit Beach Team Nederland (BTN).

Sinnema en Bloem bezetten de 51ste plaats op de wereldranglijst, met flinke afstand tot de koppels Keizer-Meppelink (veertiende) en Stubbe/Van Iersel (negentiende). Voor Sinnema (27) was het reden om uit het olympische project te stappen, het tweetal was samen sinds eind 2017.

,,De afgelopen tijd werd mijn geloof dat we Tokio zouden behalen steeds minder’’, stelt Sinnema. ,,Daardoor werd het voor mij steeds moeilijker om me er honderd procent voor in te zetten. Het zou niet eerlijk zijn richting Laura en het begeleidingsteam om er dan nog mee door te gaan.”

Bloem (29) heeft moeite met de beslissing van haar partner. ,,Maar ik kan niets veranderen aan de keuze van Jolien, dus die heb ik te respecteren. Ik ga mij nu beraden op mijn toekomst in het beachvolleybal.”

Bondscoach Richard de Kogel betreurt het einde van het project. Bij BTN blijft het koppel Keizer-Meppelink over.