Volledig scherm
IJsbrand Chardon met zijn vierspan. © Ronny te Wechel

‘Beekbergen’ doet het weer zonder Chardon

PAARDENSPORTNet als vorig jaar is IJsbrand Chardon ook dit keer niet van de partij bij de internationale menwedstrijden in Beekbergen. De wereldtopper kan derhalve ook geen gooi doen naar de titel op het NK, dat daar wordt gehouden tijdens het evenement van 27 tot en met 30 juni.

Deelname in Beekbergen zou na Kronenberg en Valkenswaard al de derde wereldbekerkwalificatie in Nederland betekenen voor Chardon. Volgens de regels mogen er maar twee in eigen land meetellen. Chardon heeft de punten nodig om zich te kwalificeren voor het indoorseizoen.

Bram Chardon is in Beekbergen ook absent, maar Koos de Ronde doet wel mee. De titelverdediger is in vorm: ,,De verwachtingen zijn positief. Mijn span loopt goed en ik vind Beekbergen een gave wedstrijd.”

  1. Voorwaarts treft landskampioen en Witkampers debuteert in hoofdklasse
    sportagenda

    Voorwaarts treft landskampi­oen en Witkampers debuteert in hoofdklas­se

    De handbalsters van Voorwaarts nemen het zaterdag in de eredivisie op tegen landskampioen VOC en de gepromoveerde voetballers van Diepenveen treffen zondag bij de rentree in de derde klasse het naburige Helios. En hoe brengen de vrouwen van Witkampers het ervan af bij hun debuut in de hoofdklasse? Zie hieronder wat het komende sportweekend nog meer te bieden heeft, in de regio's Deventer/Salland/Zutphen en de Achterhoek.