Het NK mennen in Beekbergen krijgt dit jaar ook een paravariant.
Volledig scherm
Het NK mennen in Beekbergen krijgt dit jaar ook een paravariant. © Wilco van Driessen

Beekbergen krijgt eerste editie van het NK paramennen

De internationale twee-en vierspanwedstrijd Beekbergen-Apeldoorn beleeft tijdens de editie 2020, van 25 tot en met 28 juni, een primeur: het NK voor paramenners. Daarnaast is Beekbergen weer gastheer van het NK vierspanpaarden.

Ad Aarts, bondscoach van de Nederlandse menners, is verheugd: ,,Voor de paradressuurruiters is er al jarenlang een NK, ik ben blij dat er nu ook een NK is voor de paramenners. De afgelopen jaren kregen zij de kans uit te komen op nationale en internationale wedstrijden, zoals Exloo, Kronenberg, Beekbergen, Hellendoorn en Hulsberg. Ze hebben zich goed kunnen ontwikkelen en de introductie van een NK is een bekroning.”

De finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy 2020 wordt verreden in Beekbergen. Om daarvoor in aanmerking te komen, moeten de menners aan minimaal twee competitiewedstrijden meedoen. De finalisten zijn tevens de deelnemers aan het eerste NK paramennen. Deze wedstrijd is voor Aarts ook een belangrijk observatiemoment voor het WK voor paramenners, dat van 6 tot en met 9 augustus wordt verreden in het Duitse Schildau.