Volledig scherm
De zwarte sokken van voetbalclub WWNA

Beekbergen profiteert optimaal van 'sokkenincident'

BEEKBERGEN - In de resterende 44 minuten van de competitiewedstrijd tussen Beekbergen en WWNA uit Wenum-Wiesel wist de thuisploeg donderdagavond maar liefst vier keer te scoren. Daardoor eindigde de ontmoeting in de vierde klasse G in 5-1.

Het inhaalduel vond plaats, omdat scheidsrechter Van Hoogstraaten op 25 september een voortijdig einde maakte aan het treffen tussen Beekbergen en WWNA. Dat gebeurde bij een 1-1 tussenstand. In de 47ste minuut kwam hij tot de conclusie dat de zwarte sokken van de elftallen te veel op elkaar leken. Daardoor zou hij sommige spelsituaties niet goed kunnen beoordelen. WWNA had destijds geen andere kousen bij zich en Beekbergen weigerde uit principe van sokken te wisselen.

In het restant zetten de geel-zwarten donderdag meteen druk. Dat leidde in de 63ste minuut tot de 2-1 van Ryan Kaal. Doordat WWNA, nu spelend met witte sokken, in de slotfase nog iets probeerde te forceren, ontstond er ruimte achter de verdediging van de gasten. Beekbergen profiteerde daarvan met doelpunten van Dennis van Engeland, Jordy Weijland en Jordy Vakkert. Die laatste twee schoten een vrije trap beheerst binnen.

Beekbergen - WWNA 5-1 (1-1). 7. Jorrit van Tongeren 0-1, 8. Rico de Boer 1-1, 63. Ryan Kaal 2-1, 83. Dennis van Engeland 3-1, 86. Jordy Weijland 4-1, 88. Jordy Vakkert 5-1. Bijzonderheid: 47. Scheidsrechter Van Hoogstraaten staakte het duel op 25 september, omdat hij de zwarte sokken van Beekbergen en WWNA te veel op elkaar vond lijken. Daarom werd het restant nu ingehaald onder arbiter Baltus.