Omloop van Hierden
Volledig scherm
Omloop van Hierden © Marco Jansen

Boele wint met minimaal verschil Omloop van Hierden

De 11e Omloop van Hierden is gewonnen door Niels Boele uit Leiden. Hij bleef Wiebe Scholten uit Dieren vier duizendste van een seconde voor. IJsselstreek-renner Jurgen Timmerman uit Dronten completeerde het podium op de derde plaats.

92 eliterenners zonder contract en beloften stonden aan de start op de Lageweg in Hierden. Na een valpartij na 2 ronden wisten een kopgroep van vijf met o.a. Arjan Arentsen uit Harderwijk twee ronden vooruit te blijven. Zij werden teruggehaald, waarna Hans Dilling, Wiebe Scholten en Niels Boele ontsnapten. Zij hadden Jurgen Timmerman net achter zich.

De wedstrijd werd 25 minuten stilgelegd door een valpartij van Stef Zeestraten, die per ambulance naar het ziekenhuis moest.

Na de hervatting hield de kopgroep iets in, zodat Timmerman kon aansluiten. Het viertal liep 40 seconden uit op het peloton, dat onder aanvoering van John Schouten met nog vier ronden op 15 seconden kwam. De vier reden weer weg en in de laatste 200 meter won Boele nipt de sprint van Scholten, die wel de rode puntentrui veroverde.