Volledig scherm
Eefje Boons in actie tijdens de Ter Specke Bokaal in Lisse. © Foto: SCS/Sander Chamid

Boons heeft te veel wind mee voor WK-ticket

ATLETIEKZe liep sneller dan ze ooit eerder deed. Maar de 12.89 seconden die de Deventerse Eefje Boons liep op de 100 meter horden tijdens de Ter Specke Bokaal in Lisse, was niet geldig voor een ticket voor het WK atletiek van eind september in Doha. Ze was 0.09 sneller dan de limiet (12.98), maar er stond te veel rugwind.

Trainer Michel Knobbe maalt er niet om. ,,We wisten al dat de meeste races veel wind hadden en dat de kans groot was dat het bij haar ook het geval zou zijn. Dat ze nu al de limiet zou lopen, had ik nooit verwacht, meestal heeft Eefje wel een aantal races nodig om in haar ritme te komen. Ze liep een geweldige race, dit belooft veel.”

De trainer van het Deventerse Daventria zag ook andere clubleden prima presteren. Meerkampster Emma Oosterwegel werd een week voor het officieuze WK meerkamp in het Oostenrijkse Götzis tweede achter Boons op de 100 meter horden in een nieuw pr (13.64). Lauri Hulleman won in de laatste poging het verspringen (7.18 meter) en sprintster Jorieke Korenromp pakte zilver op de 400 meter (54.94 sec.).