De slotrit van Olympia's Tour, hier vorig jaar in Hardenberg, wordt dit jaar verreden in Borculo.
Volledig scherm
De slotrit van Olympia's Tour, hier vorig jaar in Hardenberg, wordt dit jaar verreden in Borculo. © BSR Agency

Borculo krijgt slotrit in Olympia’s Tour

Borculo wordt start- en finishplaats van de slotrit van Olympia’s Tour. Op zondag 22 maart staat een etappe van 161 kilometer op het programma. De renners leggen in deze slotrit drie ronden van 54,4 kilometer af door de Achterhoek.

Na de start in Borculo worden Noordijk, Neede, Eibergen, Beltrum en Ruurlo aangedaan. De start is om 12 uur aan de Needseweg in Borculo voorzien. Daar wordt de finish van deze etappe om 15.42 uur verwacht.

Olympia’s Tour is de oudste etappekoers van ons land. Renners als Servais Knaven, Arie Hassink en Cees Priem prijken op de erelijst. Maar ook de huidige profs Cees Bol, Pascal Eenkhoorn, Nederlands kampioen Fabio Jakobsen en Dylan van Baarle schitterden nog niet zo lang geleden in deze wedstrijd, waar renners zich al decennia lang in de spotlights bij de profs kunnen rijden.

Hoy Classic

Borculo had in het verleden zelf een wielerklassieker. Nadat de meerdaagse Hoy Classic een vaste waarde was op de sportkalender, werd nog enkele jaren de Borculo 2000 Classic verreden. Die stopte in 2006 en had winnaars als Robert Slippens en Peter Schep op de erelijst staan.

Olympia’s Tour doet verder Beuningen, Steenwijkerland en Wijster aan in de komende editie. De wedstrijd staat gepland voor 18 tot en met 22 maart.