De wereldtitel op de kilometer op vrijdag en het wereldrecord op dezelfde afstand later dit jaar in Bolivia zijn de komende uitdagingen voor de meervoudig wereldkampioen op de sprintonderdelen.
Volledig scherm
PREMIUM
De wereldtitel op de kilometer op vrijdag en het wereldrecord op dezelfde afstand later dit jaar in Bolivia zijn de komende uitdagingen voor de meervoudig wereldkampioen op de sprintonderdelen. © Cor Vos

Bos mikt op wereldtitel en wereldrecord

WIELRENNENTheo Bos was snel klaar met het keirintoernooi op het WK baanwielrennen in Berlijn. Nadat hij in de eerste ronde net naast een plek in de kwartfinale greep, werd hij in de herkansing ook verslagen. Maar de coureur uit Hierden putte wel vertrouwen uit zijn ritten. 

De wereldtitel op de kilometer (vrijdag) en het wereldrecord op dezelfde afstand later dit jaar in Bolivia zijn de komende uitdagingen voor de meervoudig wereldkampioen op de sprintonderdelen. ,,Mijn benen waren goed, maar mijn tactiek lukte gewoon twee keer niet. Als je zo hard kunt rijden als Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland dan kun je er omheen rijden, maar die versnelling heb ik niet in huis. Toch was de vorm prima in orde. Ik moet het vrijdag van mijn uithoudingsvermogen hebben en dat zit bij mij wel goed”, aldus de renner van BEAT Cycling Club.