Volledig scherm
De kersverse Nederlands kampioene Therese Klompenhouwer mag zondag met Bousema proberen koploper Dallinga beentje te lichten. foto Lars Smook

Bousema/Lochem denkt aan herhaling van stunt tegen koploper

LOCHEM - Voor Bousema/Lochem begint de tweede helft van de eredivisie driebanden met de zware uitwedstrijd bij koploper Dallinga.com in Sluiskil. Met slechts vier punten uit de eerste elf gespeelde wedstrijden is de biljartploeg van Ronny Hazewinkel er alles aan gelegen het tij zo snel mogelijk te keren.

,,Het mooiste zou zijn dat we de stunt van de eerste wedstrijd herhalen, toen wij door een 4-4 een punt in eigen huis hielden”, droomt de captain hardop. ,,Al moet ik er wel bij zeggen dat Frédéric Caudon destijds niet meespeelde bij Dallinga.”

Voor komende zondag reist Hazewinkel af naar Zeeland met Stefan en Markus Galla, de oude en nieuwe Nederlands kampioen Therese Klompenhouwer en Stefan Spilleman. ,,De grote vraag is natuurlijk met wie de thuisclub speelt. Maar we hebben in de eerste helft van de competitie laten zien dat we de huid zo duur mogelijk verkopen. Voor hetzelfde geld staan we straks op zeven acht punten.”

De eerste twee partijen in het Zeeuwse Sluiskil beginnen om 13:00 uur.