Volledig scherm
Hans Becking, hier in actie tijdens het NK Mountainbike in Landgraaf. © Dick Soepenberg

Brons hoogst haalbare op NK MTB voor Becking

Hans Becking werd zondag derde op het Nederlandse Kampioenschap Mountainbike in Sittard, daar kon de inwoner van Gorssel prima mee leven.

Met Mathieu van der Poel ontbrak de titelverdediger en dat maakte dat het publiek een open strijd om de titel mocht verwachten. Becking (33) had al snel door dat hij zich daar niet in ging mengen. ,,Die jonge gasten waren eigenlijk direct uit het zicht. De latere kampioen Milan Vader en nummer twee David Nordemann waren duidelijk te sterk, zoals ik eigenlijk onbedreigd derde werd vandaag. Het was niet spannend of zo. Maar ik was hier ook niet met het idee naartoe gekomen dat ik wel even ging winnen.”

Omgeturnd

Becking heeft zich sinds enkele seizoenen omgeturnd tot man voor de MTB Marathons. ,,Ik rijd normaal gesproken 4,5 uur net tegen de verzuring aan, terwijl je op een kampioenschap cross-country direct in het rood rijdt en dat eigenlijk anderhalf uur blijft doen. Die mannen bleven maar gaan op de oplopende stukken, daar had ik geen verweer tegen. Ik vind het leuk om het NK te rijden en een medaille mee te pakken, maar ik heb een heel andere opbouw van mijn seizoen. Ik zit nu precies midden in een rustperiode tussen EK en WK, dus dan mag je al niet veel verwachten.”

Dat Vader en Nordemann jagen op een olympisch ticket, vindt hij prima. ,,Laat die jonge gasten dat maar doen. Al twijfel je ook wel weer als je zo derde wordt zonder specifieke voorbereiding.”

Annemoon van Dienst uit Gorssel werd Nederlands kampioene bij de nieuweling-meisjes.