Volledig scherm
De marathon van Barchem eindigde slecht voor BVC. © Marek Veurtjes

BVC komt tegen VVH de inzinking niet te boven

VOLLEYBALEr leek bij een 2-0 voorsprong in sets weinig tot niets aan de hand bij BVC tegen het Harderwijkse VVH. Maar het ging nog helemaal mis voor de mannen uit Barchem (2-3).

De thuisploeg van de nieuwbakken trainer Andre Ebbekink stortte zaterdagavond volledig in en kwam de inzinking niet meer te boven. Door de laatste set met 15-17 te verliezen ging BVC in de tweede wedstrijd met 3-2 ten onder, en wacht het nog op de eerste zege dit seizoen.

Met name verdedigend stond het in de laatste drie sets niet goed bij de Barchemers, bij wie de blokkering amper een bal tegen hield. Volgens coach Ebbekink, vorig seizoen nog speler bij BVC, is het op veel meer punten zoeken. Grootste punt is dat de ploeg, net als vorig seizoen, nog niet constant presteert. ,,Dat we het blokkerend moeilijk hebben klopt, maar we maken ook te veel servicefouten op hele slechte momenten. Er zitten nog te weinig vastigheden in ons spel. Dat kost tijd.”

De slechte derde set (14-25) was de bottleneck. ,,Al had ik wel verwacht dat we terug zouden zakken. Ik hoopte dat we het in de vierde set de boel op konden pakken, dat lukte niet.”

De voormalig eredivisiespeler zag hoe Ties Lubberdink, oud-ploeggenoot bij Rivo Rijssen, de schlemiel werd. Eerst serveerde de buitenaanvaller een bal in het net, en vervolgens sloeg hij op matchpoint voor VVH de bal uit. Dat BVC nog twee punten aan het duel overhield was een schrale troost.

Mannen, 2B: BVC - VVH 2-3 (25-23, 25-20, 14-25, 18-25, 15-17).