André Ebbekink(8) heeft met BVC uitzicht gekregen op handhaving in de tweede divisie.
Volledig scherm
André Ebbekink(8) heeft met BVC uitzicht gekregen op handhaving in de tweede divisie. © Arjan Gotink

BVC krijgt met knappe zege lucht in strijd tegen degradatie

VOLLEYBALDe volleyballers van het Barchemse BVC hebben met een stunt tegen koploper Renswouw (3-1 zege) vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om degradatie in de tweede divisie B. De ploeg van trainer André Ebbekink hervond zodoende de aansluiting met de middenmoot.

BVC verkeert al het hele seizoen in de onderste regionen, en staat ondanks de zeer verrassende zege nog steeds op een play-off plaats. De zege was pas de vijfde in zestien optredens. Het gat met nummer negen VC Volt is gedicht, waardoor directe handhaving lonkt. Ten aanzien van de twee onderste ploegen sloeg BVC een flink gat van zes en zeven punten.

BVC won de eerste twee sets in ‘t Onderschoer ruim, maar in de derde set kwam de koploper terug in de wedstrijd. De thuisploeg sloeg echter een set later doodleuk toe, en beperkte de confrontatie tot vier sets. ,,De overwinning was dikverdiend. We hebben een ontzettend strakke wedstrijd gespeeld, waarbij we het voor het eerst dit seizoen de gehele wedstrijd volhielden”, aldus Ebbekink.

Mannen, 2B: BVC - Renswouw 3-1 (25-18, 25-20, 21-25, 25-22).