Volledig scherm
Barry Wittenbernds gedurende het teleurstellend verlopen seizoen. © Albert Ten Hove

BZC breekt per direct met coach Barry Wittenbernds

waterpoloDe dubbele nederlaag tegen SVH in de play-outs van de eredivisie heeft trainer Barry Wittenberns de kop gekost bij BZC. De waterpoloclub uit Borculo neemt per direct afscheid van de trainer, die na zijn terugkeer afgelopen zomer bezig was aan zijn eerste seizoen. Oud-speler Klaas Zwaan zit komend weekend als coach op de bank in het tweeluik met ZPC Amersfoort. 

Als BZC de dubbele confrontatie verliest, degradeert de club na twaalf seizoenen uit de eredivisie. Bij winst wacht de Borculoërs nog een p/d-duel met Waterpolo Den Haag.

SVH behaalde in de reguliere competitie slechts één punt en eindigde stijf onderaan. Dat BZC, geëindigd als negende, afgelopen weekend beide wedstrijden verloor (14-13 en 8-4) was een afgang.

Wittenbernds kwam na drie jaar bij ZPC Amersfoort terug naar Borculo, om bij de topclub van weleer weer te gaan bouwen aan een nieuwe ploeg. Het missen van de play-offs was al een tik op de neus voor BZC en daar kwam de blamage van afgelopen weekend nog overheen. 

  1. Euforie bij handbalsters Voorwaarts na eerste zege
    HANDBAL

    Euforie bij handbal­sters Voorwaarts na eerste zege

    Zaterdagavond moest het gebeuren en het gebeurde ook. Na vier potjes zonder overwinning pakten de handbalsters van Voorwaarts hun eerste zege in de eredivisie. DSVD dat eveneens slechts één punt veroverd had, werd na een wisselvallige, maar enerverende wedstrijd met 27-25 verslagen. Het zingende en trommelende publiek bouwde na het laatste fluitsignaal een feestje en speelsters en staf vielen elkaar opgelucht in de armen.