Volledig scherm
Doelman Robert Beskers krijgt met BZC een herkansing op handhaving in de eredivisie. © Arjan Gotink

BZC houdt zicht op handhaving

WATERPOLOBorculose waterpoloërs poetsen met 10-8 zege de 11-9 nederlaag van zaterdag tegen ZPC Amersfoort weg. Hoewel over twee wedstrijden de stand gelijk is (19-19), geeft het aantal uitdoelpunten de doorslag. BZC wacht een tweeluik tegen Waterpolo Den Haag. De winnaar speelt volgend seizoen in de eredivisie.

Alsof de gouden tijden herleefden, zo volgepakt zat ‘t Timpke. Het kon na de nederlaag van zaterdagavond zo maar eens de laatste eredivisiewedstrijd zijn in twaalf jaar. ,,Het leek wel alsof we weer voor het kampioenschap gingen,” zei de geëmotioneerde doelman Robert Beskers. ,,Je realiseert je ineens wat je allemaal kunt weggooien, dat is heel veel en dat wil je niet.”

Beskers was er met een aantal prima reddingen verantwoordelijk voor dat de ploeg in de eerste twee kwarten uitliep naar (8-3). ZPC kwam terug tot 8-6, maar kleiner werd de kloof niet. De opluchting was groter dan de feeststemming, ook bij de nieuwe trainer, oud-speler Klaas Zwaan. ,,Je ziet dat we conditioneel niet helemaal in orde zijn. Dat was ook de reden van de nederlaag in de eerste wedstrijd. Tegen Den Haag wordt het echt geen makkie, dus het wordt volle bak trainen.”

BZC-ZPC Amersfoort 10-8 (5-1,3-1,0-4, 2-2). Doelpunten BZC: Dynand Muller 4, Jan Willem Slaghuis 3, Jeroen Hogeboom Mika Smelt, Filip Kljajevic 1.