Dynand Muller of BZC haalt de trekker over tegen Het Ravijn.
Volledig scherm
Dynand Muller of BZC haalt de trekker over tegen Het Ravijn. © Orange Pictures/Ron Jonker

BZC legt het af tegen hecht collectief van Het Ravijn

waterpoloHet was de vraag in hoeverre het versterkte BZC na de winterstop echt een bedreiging was voor de topploegen in de eredivisie. Maar tegen Het Ravijn bleef succes uit (12-8).

Na de overtuigende zege op AZC (16-10) leek de huidige nummer negen na vijf nederlagen op rij het tij te keren. Maar ook met Mika Smelt in de gelederen is BZC nog veel te wisselvallig. De derby was niet van hoog niveau, maar de thuisploeg was meer een collectief dan BZC. Bij de Borculoërs werd vrijwel de hele wedstrijd gemopperd.

In het eerste kwart hield BZC de nummer drie op de ranglijst nog aardig bij (4-3), maar in de tweede periode maakte de thuisploeg er drie doelpunten verschil van (8-5), mede door een gemiste strafworp van aanvaller Dynand Muller en gemiste open kans van Jan-Willem Slaghuis. De Servische verdediger Aleksandar Mitrovic had zijn dag niet. Van zijn vele schoten trof er slechts één doel.

Daarmee was het beslissende gat geslagen, want BZC maakte vrijwel geen moment echt aanspraak op de winst, omdat het de overtalsituaties niet goed uitspeelde. BZC kwam in de derde periode nog terug tot 8-6, maar kleiner dan twee punten werd het verschil niet meer.

Mannen, eredivisie: Het Ravijn - BZC 12-8 (4-3, 4-2, 0-1, 4-2). Scores BZC: Dynand Muller 2, Jan Willem Slaghuis 2, Aleksandar Mitrovic, Jeroen Rouwenhorst, Mika Smelt, Filip Kljajevic.