Volledig scherm
Ati Beunk aan de bal. © Arjan Gotink

BZC na zenuwslopende slotfase langs Losser

WaterpoloDe waterpolosters van BZC hebben de competitie hervat met een overwinning. In het eigen zwembad ’t Timpke werd Losser in een zenuwslopend duel nipt verslagen: 11-9.

In Borculo waren het de bezoekers die de score openden, waarna BZC al snel orde op zaken stelde. De thuisploeg nam een 3-1 voorsprong, maar zag Losser enkele seconden voor het verstrijken van de eerste periode terugkomen tot 3-2.

Ook in het verloop van de wedstrijd slaagde BZC er niet in om zich te ontdoen van Losser. De voorsprong werd immers nooit groter dan twee doelpunten verschil. De Borculoërs maakten het zichzelf daarbij onnodig lastig.

Alhoewel BZC bij vlagen liet zien over meer kwaliteit te beschikken, verzandde de ploeg regelmatig in passief waterpolo. Bovendien ontbeerde het de thuisploeg aan doortastendheid en zorgvuldigheid voor de goal van Losser, waarbij het de tegentreffers op sommige momenten te gemakkelijk tegen kreeg.

In de vierde periode zag BZV dan ook hoe Losser de 9-8 achterstand ongedaan maakte en, met nog een minuut te spelen, op gelijke hoogte kwam. Het was echter BZC-speelster Maud van der Waarde die een halve minuut voor tijd de 10-9 op het scorebord wist te zetten. Twee seconden voor tijd was het vervolgens Marieke Lowik die tekende voor de 11-9 eindstand en daarmee aan alle onzekerheid definitief een einde maakte.

Vrouwen, 2C: BZV - Losser 11-9.