BZC kon tegen AZC de gehoopte overwinning noteren.
Volledig scherm
BZC kon tegen AZC de gehoopte overwinning noteren. © Orange Pictures/Glen O'Regan

BZC rekent af met matige reeks en tankt vertrouwen

waterpoloBZC heeft een einde gemaakt aan de reeks nederlagen. In eigen huis rekende de ploeg uit Borculo gedecideerd af met AZC: 16-10.

In zwembad ’t Timpke kende BZC een vliegende start. De equipe van trainer Klaas Zwaan nam al snel een 4-0 voorsprong en wist de eerste periode met een 6-1 voorsprong af te sluiten. Dankzij de uitstekende eerste periode kwam BZC in het restant van het duel niet in de problemen.

In de derde periode wisten de Borculoërs het gat zelfs te vergroten tot 14-7. AZC leek in het laatste kwart van de wedstrijd, mede dankzij verslapping aan de zijde van BZC, de spanning enigszins terug te brengen. De bezoekers uit Alphen aan den Rijn kwamen terug tot 14-10, maar dankzij treffers van Jan Willem Slaghuis en Aleksandar Mitrovic bepaalde BZC de eindstand op 16-10.

Dankzij de zege op AZC, voorafgaand aan het treffen in Borculo de nummer vijf van de eredivisie, vond BZC op de ranglijst weer aansluiting met de subtop. De ploeg tankte zodoende vertrouwen voor het restant van de competitie en de halve finale van het bekertoernooi. In maart is AZC daarin de tegenstander.