Volledig scherm
Frank Eilander maakt het seizoen af als coach van de handbalsters van Overwetering. © Gerard Vrakking

Clubfotograaf wordt coach bij handbalsters Overwetering

handbalHij trainde al de A-jeugd van zijn Overwetering en was de hoffotograaf bij de wedstrijden van het eerste. Een dikke maand geleden stapte hoofdtrainer Jan Lentjes onverwacht op bij de hoofdklasser en Frank Eilander, verenigingsman pur sang, hielp zijn club direct uit de brand. Tijdelijk was de bedoeling. Handbaltrainers liggen echter niet voor het oprapen, dus maakt Eilander het seizoen in Olst gewoon af. 

De clubfotograaf is nu dus hoofdtrainer. Zaterdagavond zag Eilander zijn meiden na een matig gespeelde tweede helft ten onder gaan tegen DFS: 21-32.

,,Je laat je club toch niet de steek", verklaart Eilander, die ook de meiden van A1 blijft trainen. ,,Iemand moest het oppakken en dat heb ik gedaan. Fotografie is naast handballen mijn grootste hobby. Beide doe ik omdat ik het leuk vind en er veel plezier aan beleef. Het is gigantisch moeilijk om in deze fase van het seizoen een nieuwe trainer te vinden. In principe blijf ik tot het einde van het seizoen. Het team heeft belang bij een stabiele situatie en op deze manier zorgen we daarvoor.” 

Positief

In zijn nieuwe rol langs de lijn bleef de Olstenaar rustig, coachte ook in de fase dat het minder ging heel positief en gaf veel individuele aanwijzingen. ,,We misten een aantal basisspeelsters en moesten jeugd inpassen. Zij hebben het goed gedaan, maar hebben nog niet het niveau dat voor de hoofdklasse nodig is.”

Overwetering-DFS 21-31 (9-12). Scores Overwetering: Roos van Breukelen 7, Eline Schutte 4, Fenna Nijland 3, Moniek Bos 2, Leonie ten Broeke 2, Iris ten Broeke, Tamara Smit, Maaike ten Broeke.