Volledig scherm
© Wilbert Bijzitter

Clubhelden | Altijd als laatste vertrokken

HEERDE - De drukke zomerperiode bij skeelerclub Oost-Veluwe is nu echt ten einde. Met een Europa Cup, NK en EK in slechts een paar maanden tijd is Heerde lange tijd het skeelermetropool van Nederland geweest. Wim Draaijer (70) weet er alles van. Aan alle drie de toernooien heeft hij zijn steentje bijdragen. ,,Geweldig om te doen, zeker ook omdat ik er al sinds de oprichting bij ben.”


Draaijer is één van de vele vrijwilligers die de skeelerclub laat floreren in de zomermaanden. ,,Wist je dat we hier zelfs een wachtlijst hebben?”, zegt hij, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Maar in een tijd waarin het voor de meeste sportverenigingen sprokkelen is om aan goede vrijwilligers te komen, is dat verre van vanzelfsprekend. ,,Bijna iedereen die hier komt, wil wel wat doen. Misschien komt dat ook wel omdat het hier heel gemoedelijk is. Geen high-society.”

Zelf is Draaijer de man van het echte doe-werk. Een materiaalman, zoals hij zichzelf omschrijft. Als er wat gebouwd moet worden, staat hij vooraan in de rij. Lekker buiten. Daarom vindt Draaijer het ook nog altijd leuk om training te geven. ,,Ik ben ook meestal de laatste die weggaat.”