Clubhelden | Felix Mulder: Tiener met visie, ‘Jeugd, sta op en help’

VIDEOFelix Mulder (17) uit Zutphen beseft dat er een belangrijke taak ligt voor jonge vrijwilligers bij sportverenigingen. ,,Anders heb je over twintig jaar echt een probleem.”

Wie zijn de vrijwilligers van de toekomst? Dat is een vraag die Felix Mulder (17) uit Zutphen dikwijls bezighoudt. Gepensioneerde mannen die de lijnen trekken, 50-plussers die biertjes tappen achter de bar. Het is een veelgezien beeld bij elke willekeurige amateurvoetbalvereniging. ,,Wie neemt straks de rol van al die vrijwilligers over? Daar maak ik mij best weleens zorgen over”, bekent Mulder. ,,Het is belangrijk dat de jonge leden zich ook inzetten voor hun club, anders heb je over twintig jaar echt een probleem.”

  1. Worst klopt Cant in Flandriencross

    Worst klopt Cant in Flandrien­cross

    Annemarie Worst heeft de Flandriencross voor vrouwen gewonnen, de wedstrijd in het Belgische Hamme die meetelt voor de DVV Trofee. De Nederlandse, onlangs gekroond tot Europees kampioene, won de sprint van een groep van zeven rensters. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant finishte als tweede, haar landgenote Ellen Van Loy werd derde. Cant nam de leiding in het klassement over van de Belgische Kim Van de Steene die na een mislukte start nooit meer voorin kwam. Worst had in de voorlaatste ronde geconcludeerd dat een sprint onvermijdelijk was. ,,Niemand lukte het om weg te rijden. Daarom koos ik voor de tweede plek, ideaal om de sprint aan te gaan'', vertelde ze bij Sporza. Vanuit de laatste bocht sprintte de Europees kampioene naar de zege. De pas zestienjarige Puck Pieterse eindigde in Hamme als tiende.