Volledig scherm
De IJsselmeeuwen-doelman Guido Brink zet zich schrap voor een doelpoging van een VKC’er. © PVG

Coachloos De IJsselmeeuwen verdienstelijk als tweede de winterstop in

waterpoloDe IJsselmeeuwen, dat zich al het hele seizoen moet redden zonder coach, was zaterdagavond in De IJsselslag in Zutphen met 16-12 te sterk voor VKC’03 uit Tubbergen. Gelet op de start van de Zutphense waterpoloërs in dit duel, was de score eigenlijk te mager.

Keeper Guido Brink wist wel waaraan dat lag: ,,Dat zou een coach ons misschien nog kunnen bijbrengen: de tegenstander vernederen.” Na 6-1 in het eerste kwart wonnen de Zutphenaren namelijk geen kwart meer. De tegenstander was echter niet bij machte het gat te overbruggen. ,,Ik maakte nog twee foutjes”, erkende Brink. ,,Maar dat konden we ons permitteren.”

Elitesport

De IJsselmeeuwen sluit de eerste seizoenshelft af op de tweede plaats in de derde divisie. Promotie blijft een mogelijkheid, al zal daarvoor een coach moeten worden gevonden. En dat is overal moeilijk. ,,Het dreigt een elitesport te worden”, zegt Brink. ,,We zijn de grootste vereniging van Zutphen, maar een coach moet vooral als liefhebber worden gezien, tegen reiskostenvergoeding.”