Volledig scherm
Dick Jaspers kwam in Seoul teveel obstakels tegen, hij werd uitgeschakeld in de LG Cup. © EDMUND MESSERSCHMIDT

Coklu bij laatste acht in Seoul, Jaspers naar huis

Murat Naci Coklu staat in de kwartfinales van de LG Cup in Seoul. De Turkse driebander van eredivisionist Bousema/Lochem, Europees kampioen in 2004, hield de Zweedse vijfvoudig wereldkampioen Torbjorn Blomdahl donderdag op een gelijkspel (40-40). 

Met twee eerdere overwinningen op zak sloot Coklu de poulefase niet alleen als winnaar maar ook ongeslagen af. Hij houdt zicht op de hoofdprijs van liefst 50.000 euro.

Blomdahl leek de partij naar zich toe te trekken, door als eerste de benodigde veertig caramboles op tafel te leggen. Coklu ging echter prima om met de spanning, en maakte in de nabeurt de laatste drie benodigde caramboles. De gelijkmaker betekende de uitschakeling voor Blomdahl. In de kwartfinale speelt Coklu tegen de Vietnamees Tran, die in zijn poule tweede werd achter de Belg Eddy Merckx.

Bij de laatste acht ontbreekt Dick Jaspers. De kopman van HCR Prinsen uit Haarlo moest zijn derde en laatste poulewedstrijd winnen van de Belgische mondiale nummer één Frédéric Caudron om door te gaan. De Belg besliste de partij evenwel in zijn voordeel met een serie van dertien caramboles (40-23).