Volledig scherm
Murat Naci Coklu staat er na twee zeges goed voor in Seoul. © foto jan van den brink

Coklu etaleert topvorm in Seoul

Murat Naci Coklu heeft ook zijn tweede partij bij de LG Cup gewonnen. De Turkse driebander van Bousema/Lochem was woensdag een klasse beter dan de Koreaan Hyung-Kon: 40-27. Daarmee nadert hij een plek in de kwartfinales.

Coklu speelde, net als dinsdag, een prima partij en haalde zijn normale niveau met een gemiddelde van 1.8 carambole per beurt. Ook maakte hij een serie van tien caramboles, eveneens een signaal dat de Turk in een goede vorm steekt. Donderdag wacht de Europees kampioen van 2004 echter de loodzware confrontatie met de Zweedse vijfvoudig wereldkampioen Blomdahl.

Hoewel Coklu met twee overwinningen op rij als nummer één in de poule een plek in de kwartfinale nauwelijks kan ontgaan, kan hij theoretisch gezien nog uit het invitatietoernooi vliegen, waar om een prijzenpot van ruim anderhalve ton wordt gevochten. De winnaar strijkt 50.000 euro op. Het blijft voor Coklu zaak om tegen Blomdahl zoveel mogelijk caramboles te maken.

Dick Jaspers kan de kwartfinale ook nog bereiken, maar staat voor een loodzware ontmoeting met de nummer één van de wereld Caudron. Wil Jaspers verder komen in het toernooi dan zal hij vermoedelijk Caudron moeten verslaan. De kopman van HCR Prinsen uit Haarlo verloor namelijk dinsdag zijn eerste duel. Daarmee heeft hij zichzelf, ondanks de zege van woensdag tegen Koreaan Hyun-Min (40-29), in een lastige positie gebracht.