Volledig scherm
Murat Naci Coklu begon dinsdag met een overwinning aan het inventatietoernooi van Seoul. © René Schotanus

Coklu wint in Seoul, Jaspers niet

Murat Naci Coklu is goed begonnen aan het invitatietoernooi van Seoul. De Turkse driebander van eredivisionist Bousema/Lochem versloeg dinsdag op de eerste dag van de LG-cup de Koreaan Kang: 40-31.

Coklu noteerde een prima gemiddelde van 1.7 caramboles per beurt en wist met een serie van tien caramboles het verschil te maken. In zijn poule van vier staat Coklu met nog twee groepsduels te gaan tweede, achter de Zweedse vijfvoudig wereldkampioen Torbjorn Blomdahl. Een plaats bij de beste twee is vereist om door te gaan naar de kwartfinales.

Dick Jaspers begon het toernooi ondanks hetzelfde gemiddelde van 1.7 caramboles per beurt met een nederlaag. Jaspers, die in de eredivisie uitkomt voor HCR Prinsen uit Haarlo, verloor van de Koreaan Seo: 35-40. Jaspers kwam niet verder dan een hoogste serie van vijf caramboles. Seo is één van de negen Aziatische deelnemers, uit Europa zijn zeven wereldtoppers aanwezig. Jaspers treft in zijn poule onder meer nog de Belgische mondiale nummer één Caudron. Met het verlies van vandaag staat hij daardoor tegen de Koreaan Kim morgen extra onder druk.

De zestien spelers strijden in de Zuid-Koreaanse hoofdstad om een prijzenpot van ruim anderhalve ton, waarvan 50.000 voor de winnaar.