Roger Hulzebosch moest toezien hoe DOS'46 de kans op succes bij Fortuna in de tweede helft verspeelde.
Volledig scherm
Roger Hulzebosch moest toezien hoe DOS'46 de kans op succes bij Fortuna in de tweede helft verspeelde. © Wilbert Bijzitter

Compleet DOS'46 gaat onderuit bij Fortuna

KORFBALLEAGUEDe korfballers van DOS’46 verloren zaterdagavond met 33-23 van Fortuna. Grootste winst was dat de Drenten met Jelmer Jonker en Harjan Visscher in de selectie afreisden naar Delft. Beide internationals speelden echter een rol in de kantlijn.

Na een zelfverkozen bijrol tegen een DVO en een door de club opgedragen absentie tegen Tempo begon Visscher in de basis. Jelmer Jonker startte op de bank. Naar verluidt om tactische redenen. 

In de eerste helft speelde DOS’46 aanvallend fris. Max Malestein en Kim Petersen vonden snel de korf en zo kwam DOS’46 een paar keer met twee doelpunten voor. Fortuna had zelf echter ook weinig moeite om de korf te vinden en de scores volgden elkaar in hoog tempo op. Na een kwartier moest Visscher zich met een lichte blessure laten wisselen, Jonker kwam op de plaats van Malestein. 

Via 15-13 bij rust kreeg Fortuna langzaam maar zeker de touwtjes stevig in handen. DOS’46 scoorde steeds moeizamer, waar Fortuna soepel door bleef gaan. De thuisploeg kon zich bij winst verzekeren van deelname aan de play-offs en die honger bleek sterker dan de normale trek van DOS’46. Bij 18-14 was het gat geslagen.

Interim-trainer Roger Hulzebosch probeerde met een aantal wissels nog iets te forceren, maar de schade werd alleen maar groter. DOS’46 sluit deze volkomen mislukte editie van de korfballeague volgende week thuis af tegen PKC. Als andere ploegen om de prijzen spelen kan DOS’46 zich daarna verder richten op lijmen van alle interne breuken.

Korfballeague: Fortuna - DOS’46 33-23 (15-13). Scores: Max Malestein 7, Nienke Hintzbergen 3, Jelmer Jonker 3, Fardau de Boer 3, Kim Petersen 2, Leander Zwolle 2, Harjan Visscher, Marieke Klaver, Wiljan Snip.