Volledig scherm
Denise Nekeman mag tijdens het NK de kür op muziek rijden. © Wilbert Bijzitter

Cornelissen als achtste, Nekeman als twaalfde naar kür NK

PAARDENSPORTAdelinde Cornelissen en Denise Nekeman hebben zich bij het NK dressuur in Ermelo geplaatst voor de kür op muziek. In de Grand-Prix van vrijdag werd de Nijkerkse Cornelissen met Zephyr achtste, Nekeman reed met Boston STH naar een twaalfde plaats.

Voor met name Nekeman was het van tevoren spannend of ze de kür zou halen. De amazone zit in haar eerste jaar bij de senioren, waarbij ze het al direct door drie goede internationale optredens tot het B-kader schopte. Met haar hengst Boston scoorde ze ondanks wat fouten 70.522 procent, waarmee ze in ieder geval haar niveau haalde, haar grootste doel tijdens dit toernooi. 

De pupil van Hans-Peter Minderhoud verwachtte al geen grote rol van betekenis te spelen, gezien de concurrentie met onder meer haar trainer en zijn partner Edward Gal. ,,Het was eigenlijk alles of niets vandaag, zo heb ik ook gereden. Qua score was het niet alles, maar het was ook niet niks. Voor mijn gevoel heb ik heel lekker gereden, dat was het belangrijkste. De fouten die ik maakte mag je eigenlijk niet maken op dit niveau, daarvoor krijg je dan direct de rekening.”

De Nijkerkse Cornelissen had wel wat fouten in haar proef met haar tweede paard Zephyr, maar de amazone compenseerde dat met een aantal achten en negens. Uiteindelijk was haar hoge score van 73.261 procent, op ruime afstand van winnaar Gal, goed voor een achtste plaats.