Denise Nekeman kruipt met Boston STH steeds dichter naar de Europese top toe.
Volledig scherm
Denise Nekeman kruipt met Boston STH steeds dichter naar de Europese top toe. © BSR Agency

Cornelissen en Nekeman kopiëren hun uitslag in wereldbeker Neumünster

PAARDENSPORTDressuuramazones Adelinde Cornelissen en Denise Nekeman zijn in de kür op muziek in het Duitse Neumünster op precies dezelfde plek geëindigd als in de Grand-Prix. De Nijkerkse Cornelissen eindigde onlangs een nieuw persoonlijk record met Zephyr weer als vijfde, achter de volledig Duitse top. De Hasseltse Nekeman (Boston) werd opnieuw achtste.

Cornelissen verbeterde haar persoonlijk record dik met bijna vier procent, waarmee de al 16-jarige ruin liet zien dat er nog steeds verbetering in zit. De combinatie scoorde op geen enkel onderdeel lager dan een zeven. Met 82.150 procent begint zij daarnaast internationaal echt mee te tellen. Nekeman noteerde net geen persoonlijk record met haar hengst Boston, maar reed ondanks wat kleine foutjes een zeer nette kür. De combinatie kwam uit op 77.055 procent. De achtste plek was tot nu toe de beste eindklassering in de kür van Nekeman tijdens dit WB-seizoen.

Nekeman klom naar de 16de plek in de WB-stand, Cornelissen staat vlak achter haar op de 17de stek. Omdat veel topruiters de finale in Las Vegas (half april) vanwege de Olympische Spelen waarschijnlijk laten schieten, mag het tweetal nog hopen op deelname. De top-9 uit de West-Europese League plaatst zich in eerste instantie. Over een kleine maand is op Indoor Brabant in Den Bosch de laatste kwalificatiewedstrijd van het seizoen. Of ze daar beiden aan de start staan is nog niet bekend.