Volledig scherm
Adelinde Cornelissen presteert in Saumur uitstekend met Aqiedo. © Bram van de Biezen

Cornelissen maakt indruk met record en tweede zege

Na de Grand Prix heeft Adelinde Cornelissen bij het internationale driesterren concours in Saumur ook de kür op muziek gewonnen. Met een dik persoonlijk record van ruim tachtig procent liet ze de concurrentie met haar hengst Aqiedo zaterdag volledig kansloos.

De fraaie overwinning zal de wenkbrauwen in de Nederlandse dressuurtop meer doen fronsen, omdat Cornelissen er volgende week bij de wereldruiterspelen in Tryon niet bij is. Door de inmiddels opgestapte bondscoach Rien van der Schaft werd ze als reserve aangewezen.

De Nijkerkse nam met haar tweede overwinning in twee dagen tijd in ieder geval sportieve revanche. Het was de eerste keer dat ze met de hengst ruim tachtig procent scoorde (80.365), internationaal gezien een absolute topscore.

Het resultaat is een bevestiging voor het sterke seizoen van de combinatie. Eind juli greep Cornelissen op het NK dressuur brons met haar hengst. Ook promoveerde de combinatie naar de A-selectie, het olympisch kader van de hippische sportfederatie KNHS.

Zondag kan Cornelissen ook het derde onderdeel op haar naam brengen, als ze met haar 14-jarige ruin Zephyr in actie komt in de Grand Prix Special. Met Zephyr reed ze vrijdag in de door haar gewonnen Grand Prix naar een derde plaats.