De Triathlon Holten heeft een streep moeten zetten door de editie van 2020.
Volledig scherm
De Triathlon Holten heeft een streep moeten zetten door de editie van 2020. © Orange Pictures/Albert ten Hove

Coronavirus funest voor Triathlon Holten, editie 2020 afgelast

De Triathlon Holten is het volgende grote sportevenement in de regio dat is afgelast vanwege de coronacrisis. De 36ste editie van de wedstrijd was voorzien voor het vrijdag 19 en zaterdag 20 juni.

De Stichting Triathlon Holten betreurt het besluit enorm. Maar waarborging van de gezondheid van atleten, vrijwilligers, bezoekers, sponsoren en alle andere betrokkenen heeft voor de organisatie de allerhoogste prioriteit. Daarnaast heeft het virus de komende twee maanden, in de aanloop naar het evenement, ook op andere vlakken een forse impact op alle betrokken partijen.

Voorzitter Martin Pieters: ,,In de actuele situatie achten we het onverantwoord om binnen de termijn van twee maanden een internationaal evenement met meer dan 15.000 bezoekers, 2.000 deelnemers en bijna 1.000 vrijwilligers te laten plaatsvinden. Vanwege het virus kunnen gezondheidsrisico’s optreden. Tevens bestaat de kans dat een beroep moet worden gedaan op medische capaciteit, die momenteel en naar verwachting medio juni nog altijd onder druk staat.’’ 

Quote

Het is onverant­woord om binnen de termijn van twee maanden zo'n evenement te laten plaatsvin­den

Martin Pieters, Triathlon Holten

Het besluit is genomen in overleg met onder meer de European Triathlon Union (ETU), Nederlandse Triathlon Bond (NTB), de gemeente Rijssen-Holten en de Veiligheidsregio.

Alle wedstrijden in diverse klassen konden net als voorgaande jaren op enorm veel enthousiasme rekenen en waren wederom volgeboekt. De loeihete laatste editie van de Triathlon Holten werd gewonnen door Lasse Nygaard-Priester en Lisa Tertsch, beiden uit Duitsland.

De organisatie van de Triathlon Holten verschuift het vizier naar 2021, de extra tijd en ruimte wordt ingezet om er volgende zomer een sublieme editie van te maken.

  1. Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien
    PREMIUM
    VIDEO

    Apeldoorn­se tienkamper Eelco Sintnico­laas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien

    De Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas (33) vertoeft tijdens de coronacrisis in Zweden, vlakbij Stockholm. Daar woont hij samen met zijn vriendin, de Zweedse atlete Elin Westerlund, en bereidde hij zich de laatste maanden voor op wedstrijden met hoop op plaatsing voor de uitgestelde Olympische Spelen. ,,Het vuur brandt nog, ik wil graag wat laten zien.”