,,Het derde veld is na twintig jaar  op’’, zegt voorzitter Rob Muller van de Deventer hockeyclub DHV. Nadat zes jaar geleden de eerste twee velden (achteraan) al werden ‘gepromoveerd’ tot door de Nederlandse hockeybond aangeprezen waterveld, is nu het gladde en door algen aangetaste veld op de voorgrond aan de beurt.
Volledig scherm
PREMIUM
,,Het derde veld is na twintig jaar op’’, zegt voorzitter Rob Muller van de Deventer hockeyclub DHV. Nadat zes jaar geleden de eerste twee velden (achteraan) al werden ‘gepromoveerd’ tot door de Nederlandse hockeybond aangeprezen waterveld, is nu het gladde en door algen aangetaste veld op de voorgrond aan de beurt. © FOTO HISSINK

Coronavirus staat komst van derde waterveld bij DHV in Deventer in de weg

De gemeente Deventer maakt bijna 400.000 euro vrij voor aanleg noodzakelijke derde kunstgrasveld bij hockeyclub DHV, maar de coronacrisis dreigt de positieve intenties te dwarsbomen.

De Deventer Hockeyvereniging DHV gaat ervan uit dat het vanaf volgend seizoen de beschikking heeft over een hagelnieuw kunstgrasveld. Daarmee gaat de ultieme wens van de club in vervulling, nadat eerder al de eerste twee velden aan de voorzijde van het complex aan de Leo Halleweg werden getransformeerd tot waterveld, dat tegenwoordig geldt als standaard voor tophockey. Toch kan de coronacrisis nog een onverwachte stok in het wiel steken.