Volledig scherm
Monique Tijsterman coach van de handbalbaldames van Dalfsen. © Alex Mulder

Dalfsen boekt opnieuw ruime zege

De handbalsters van Morrenhof Jansen Dalfsen hebben de uitwedstrijd tegen Foreholte met 16-39 gewonnen.

Voor Dalfsen is dit de tweede ruime overwinning op rij, nadat de ploeg vorige week met 53-12 won van hekkensluiter E&O. ,,Hoewel ik het gevoel heb dat we zaterdag nog dikker hadden kunnen winnen, ben ik redelijk tevreden”, stelt coach Monique Tijsterman. 

Beter in vorm

Waar haar team het zichzelf in de eerste seizoenshelft vaak onnodig moeilijk maakte tegen relatief makkelijke tegenstanders, lijkt het nu, met de belangrijke wedstrijden tegen concurrenten VOC en Quintus in het vooruitzicht, beter in vorm.,,Na de kerst gaat het goed, maar daar heb ik niet direct een verklaring voor. We trainen hard en het team weet elkaar steeds beter te vinden in het veld.”

Afronding

Toch ziet Tijsterman nog genoeg verbeterpunten naar aanleiding van de wedstrijd in Voorhout. ,,In het eerste kwartier misten we nog te veel kansen en waren we niet scherp genoeg in de afronding. Daarna ging het beter en speelde vooral Nyala Krullaars erg goed”, vindt Tijsterman. Krullaars (16) was verantwoordelijk voor acht doelpunten. ,,Bovendien had Foreholte moeite met onze offensieve verdediging en konden wij scoren uit breaks.”

Koploper

Aankomende zaterdag wacht Dalfsen de thuiswedstrijd tegen VZV. Een week later is de topper tegen koploper VOC in Amsterdam. ,,Zaterdag maakten we nog wel wat technische fouten, tegen VOC moet alles foutloos zijn om te winnen. Daar moeten we de komende weken op de trainingen nog wat extra aandacht aan besteden.”