Volledig scherm
Opvallende rol voor Evelien Grob bij Dalfsen, ze kreeg in dertig minuten tijd maar drie treffers te verwerken. © Kristian Giesen Fotografie

Dalfsen loopt over DSVD heen

De handbalsters van Morrenhof Jansen/Dalfsen hebben de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In De Trefkoele werd DSVD, nieuw in de eredivisie, zaterdag met ruime cijfers verslagen: 36-12.

DSVD uit Deurningen kon totaal geen tegenstand bieden aan Dalfsen, dat vorig jaar als tweede eindigde in de eredivisie. Opvallend waren de cijfers voor keepster Evelien Grob in de eerste helft, ze kreeg maar drie treffers om de oren: 19-3.

DSVD maakte het zichzelf ook niet makkelijk door maar liefst vijf penalty's te missen. Wel wist de uitploeg in de tweede helft negen keer te scoren. Dalfsen gaf meer weg, maar was aanvallend productief waardoor de eindstand 36-12 werd.

Aankomend weekeinde wacht Dalfsen de dubbele confrontatie met Frederikstad in de eerste ronde van de EHF Cup. Beide wedstrijden worden in Noorwegen gespeeld (zaterdag en zondag, 18.00 uur). 

Vrouwen, eredivisie: Dalfsen - DSVD 36-12 (19-3). Scores: Nele Antonissen 5, Jill Kooij 5, Nienke de Wild 5, Nyala Krullaars 4, Quinty van der Horst 3, Silvana Koppe 3, Nikki Wilsterman 3, Lisa Bosch 2, Tessa Hilbrands 2, Dominique Koppe 2, Lisa Oosterwijk, Roos van Leeuwen.